THE FRENCH
FOOD
INDUSTRY'S PORTAL
Company
Products
Exporting countries
Size
Region
Quality and origin
Contact :
19 Rue de l'Industrie BP 140
67723 HOERDT
Tel :
http://www.alsacelait.fr
A cooperative spirit that makes all the difference
Nearly 300 Alsatian producers supply daily Alsace Lait. More than just suppliers, they are involved in the operation and results of the dairy cooperative ... since each of them has a stake.
Specifically, dairy producers elect one of their members of the Board of Directors, which makes the major decisions of the company. Alsace Lait is the last independent dairy cooperative in eastern France. We have at heart to keep our autonomy to preserve and develop the agricultural dimension of our region.
Key figures Alsace Lait 2012:
- Million of CA 124
- 270 employees in different departments
- 296 producers
- A herd of 15,500 dairy cows
Contact :
32 Rue du Dr Sultzer
67140 BARR
Tel :
http://www.alsace-willm.com
It was in 1896 that the Willm family based in Barr, at the foot of the majestic Grand Cru Kirchberg de Barr, Domaine Willm.
Owner of the famous Clos Gaensbroennel, renowned vineyard to produce one of the best Gewurztraminer in the world, Willm House has always endeavored to be the best of its soils and make its exceptional wines in the world. Indeed were the wines of Domaine including first Alsace to be exported to the United States in the early 1930s to the end of Prohibition.
Faithful of the best restaurants and all types of world cuisine partners, our wines blend wonderfully fresh and remain synonymous with elegance and tradition, terroir, pleasure and refinement.C’est en 1896 que la famille Willm fonde à Barr, au pied du majestueux Grand Cru Kirchberg de Barr, le Domaine Willm.
Propriétaire du célèbre Clos Gaensbroennel, vignoble réputé pour produire un des meilleurs Gewurztraminer au monde, la Maison Willm s’attache depuis toujours à révéler le meilleur de ses terroirs et à faire connaître ses vins d’exception dans le monde entier. En effet les vins du Domaine furent notamment les premiers d’Alsace à être exportés aux Etats-Unis au début des années 1930, à la fin de la prohibition.
Partenaires fidèles des plus grandes tables et de tous les types de cuisine du monde, nos vins allient merveilleusement fraîcheur et élégance et demeurent synonymes de tradition, terroir, plaisir et raffinement.
Contact :
17 Rue de l'Industrie BP 142
67723 HOERDT CÉDEX
Tel :
http://www.apm-france.com
Cerelia, French company specialized in household pie crusts
Replete with expertise of nearly 40 years (2012 Eurodough reconciliation, established in 1974, and APM, created in 1994) and led by a strong culture of innovation, is the European leader Cerelia dough housewife.
Present in 18 countries, with a strong ambition to initiate its development beyond Cerelia occupies an essential place in the private label segment in Europe and own brands via Croustipate, Pop Bakery and Amicuccina.
Contact :
ZI Saintt Charles Secteur, Rue Levavasseur
66000 PERPIGNAN
Tel :
http://www.alterbio.com
Since 1984 with the creation of the first shipping organic fruits and vegetables in France station, we are for development of organic farming and the structure of the sector of organic fruit and vegetables.
First European center burst of fruit and vegetables, space Greater St. Charles and facilities, among the most modern in Europe, welcomes the structure of Alterbio France since the beginning of its activity. Space Greater St. Charles component of multimodal platform of European interest, Pyrenees Mediterranean, specificity for the treatment of all activities related to the distribution of fruit and vegetables.
Contact :
8 lotissement Bellony
97300 Cayenne
Tel : 0694 28 31 52
Nous sommes en train de terminer ce logo. Notre société située en Guyane française , est en cours de montage et sera spécialisée en fabrication de pulpes de fruits . Notre production sera basée sur l'Açaï ,à 90% et sur des fruits comme le maracudja et l'araça.Notre production sera faite à 10% pour le marché local, et le reste à l'export vers l'Europe et le reste du monde.
Contact :
280, rue de Péchabout
47004 AGEN
Tel : (0) 5.53.77.90.40
Formation et développement de centres de gestion agricole
Transfert des savoir-faire du réseau des Centres d'Economie Rurale en matière de formation et de conseil auprès des Exploitations Familiales Agricoles et des Organisations Professionnelles associées :
' Appui à la mise en place de dispositifs techniques et institutionnels de gestion agricole
' Formation des conseillers aux concepts et outils de la gestion et accompagnement terrain
' Mise en place d'observatoires de référentiels technico-économiques
' Analyses et audits financiers, diagnostics fonctionnels et évaluation du management
' Appui à la mise en place de démarche qualité, sécurité alimentaire (produit, filière)
' Analyse et appui à la structuration de filières agricole
' Organisation de stages 'sur mesure' et accueil de délégations. Le savoir-faire d'un réseau de plus de 11 500 collaborateurs au service du développement agricole
Contact :
Château Maucamps BP 11
33460 MACAU
Tel :
http://www.ambrosia.fr
AMBROSIA is a trading house founded in 1990, based in Macau in Médoc - Margaux.
AMBROSIA distributes 70% in exports (60% in the European Union and 40% in Third Countries) and 30% in France.
AMBROSIA has a warehouse of 1500m2, allowing better inventory management and order preparation.
Independent of the Place de Bordeaux AMBROSIA, provides direct marketing of its wines (AOC and bottled at the chateau), ensuring tight control of distribution channels.
AMBROSIA appealed to winemakers and agronomists skills (VITIGESTION) that guarantee the quality of its wines.
AMBROSIA offers a range of wines for all owners Bordeaux appellations.
AMBROSIA ensures grouping commands on a single point of abduction.
AMBROSIA is a member of the Union des Maisons de Bordeaux since 1990.
Contact :
19 Avenue Victor Hugo BP 3081
14000 CAEN
Tel :
http://www.amo-fr.com
Contact :
140 Route du Moulin de Losque
84300 CAVAILLON
Tel :
www.amoros.fr
Founded in 1962 by Lucien Amoros father, the company Amoros is illustrated in the marketing of agricultural production for 45 years.